Hírek

Adó 1%

FELHÍVÁS
az adó
1%-ának
az „ADU-val EURÓPÁBA” ALAPÍTVÁNY
javára történő felajánlása céljából
A kedvezményezett adószáma:

18235324-2-43

A kedvezményezett neve:
„ADU-val EURÓPÁBA” ALAPÍTVÁNY

 

 

Rendelkezhet az összevont adóalapját terhelő, kedvezményekkel csökkentett és befizetett adója 1 %-áról. Az összeget külön törvényben meghatározott szervezetek javára juttathatja, így az Adu Vállalkozói Szakközépiskola, Szakiskola és Gimnázium oktatási intézményt fenntartó, „ADU-val Európába” Alapítványt is támogathatja. 

 

Mindez azt jelenti, hogy az Ön által befizetett, vagy a munkáltató által már levont adó 1%-át alapítványunk javára juttathatja el rendelkező nyilatkozatával.

Lényeges tudni, hogy Önnek nem kell külön befizetést teljesítenie, hanem a már befizetett adójából kerül vissza az állami kasszából a megnevezett alapítvány javára az 1%-os támogatás. 

Amennyiben nem rendelkezik adója 1%-áról, vagy rendelkező nyilatkozata hibás, úgy ez az összeg az államkasszában marad, s így Ön nem dönthet annak további sorsáról.

Önnek csupán az adó 1%-nak felajánlására vonatkozó nyilatkozatot kell pontosan és olvashatóan kitöltenie.

A rendelkezésen szerepelnie kell alapítványunk pontos nevének és adószámának.

 Az Ön számára az 1% nem tűnhet jelentős támogatásnak, de alapítványunk számára sok ilyen 1% komoly segítséget nyújthat tervezett céljaink megvalósításához, az általunk fenntartott oktatási intézmény, illetve az intézményhez kapcsolódó gyakorlati oktatási központ fejlesztéséhez.

Kérjük Önöket, hogy amennyiben lehetséges, családtagjaiknak, munkatársaiknak, ismerőseiknek és barátaiknak is adják át a támogatás lehetőségéről szóló felhívásunkat, s kérjék fel őket alapítványunk ilyenformán történő támogatására.

Amennyiben munkáltatója végzi az SZJA bevallással kapcsolatos adminisztrációs feladatokat, kérjük, hogy az 1% felajánlásáról szóló rendelkezést egyéb adópapírjaival együtt munkáltatójához eljuttatni szíveskedjen.

Vállalkozók, önadózók esetében a nyilatkozatot az adóbevallással együtt kell eljuttatni az illetékes adóhivatalhoz.

 

KÉRJÜK, TÁMOGASSA ALAPÍTVÁNYUNKAT!